Nuorisovaltuustoin juoksukilpailu

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
27.4.2020 klo 11.28

Espoon nuorisovaltuusto haastoi Vantaan nuorisovaltuuston juoksukilpailuun 3.-30.4.2020. Kyseessä on leikkimielinen Paras nuva voittakoon -kilpailu - pilke silmäkulmassa. Haasteen myötä nuorisovaltuusto haluaa muistuttaa, että omasta ja muiden hyvinvoinnista huolehtiminen on tärkeää myös näinä poikkeusaikoina. 

Nuorten hyvinvointi on Espoon nuorisovaltuuston yksi tärkeimmistä päätavoitteista. On tärkeää, että nykyisten poikkeusolosuhteidenkin vallitessa nuorilla on järkevää tekemistä ja että kaikkien hyvinvointia tuetaan mahdollisimman paljon joka suunnasta. Liikkuminen ja ulkoilu ovat arvokkaita asioita, joiden tärkeydestä Espoon nuorisovaltuusto haluaa kaikkia Suomen nuoria muistuttaa.

Näiden arvojen pohjalta Espoon nuorisovaltuusto haastoi Vantaan nuorisovaltuuston juoksukilpailuun 3.-30.4.2020. Kyseessä on leikkimielinen kilpailu “paras nuva voittakoon” - pilke silmäkulmassa. Otimme kilpailuun inspiraatiota Sinipuna-haasteesta eli kokoomus- ja demarinuorten vastaavasta tempauksesta (Espoon nuorisovaltuusto on puoluepoliittisesti sitoutumaton). Vantaan nuorisovaltuuston vastaanotettua haasteen nopeasti päätimme laajentaa kisaa ja haastaa mukaan kaikkien Suomen kuntien nuorisovaltuustot. Kun nuorisovaltuusto vastaanottaa haastekirjeemme, se on haastettu levittämään haastetta eteenpäin ketjukirjeen tapaan. 7.4. mukaan oli ilmoittautunut jo Espoon ja Vantaan nuorisovaltuuston lisäksi Helsingin nuorisoneuvosto sekä Porvoon, Tampereen ja Turun nuorisovaltuustot. Vaikka et kuitenkaan olisi kuntasi nuorisovaltuutettu, ota kisahengestä kaikki irti lähtemällä itsekin lenkkipolulle!

Haluaisimme samalla välittää nuorille muistutuksen siitä, kuinka tärkeää omasta ja muiden turvallisuudesta huolehtiminen on. Poikkeusoloissa meillä jokaisella on erityisen suuri vastuu toisistamme. Suomen nuoret voivat oivasti näyttää esimerkkiä muulle maailmallekin siitä, että kaverin kanssa esimerkiksi kauppakeskuksessa hengailu ei tässä tilanteessa ole ollenkaan järkevää. Espoon nuorisovaltuusto muistuttaa kaikkia noudattamaan Valtioneuvoston antamia ohjeita ja pitämään turvavälit myös lenkkipolulla. Kuten presidenttimmekin totesi, tarvitsemme fyysistä etäisyyttä mutta henkistä läheisyyttä.

- Espoon nuorisovaltuusto haluaa haasteella ajaa kahta asiaa. Ensimmäisenä haluamme näyttää ihmisille, erityisesti nuorille, miten tärkeää on tavoitteellinen tekeminen ja liikunta myös näinä poikkeuksellisina aikoina. Tämän kaiken keskellä täytyy muistaa pitää huolta itsestään muiden ohella - turvallisesti. Samoin haluamme näyttää Suomen nuorille että vaikuttaminen on muutakin kuin kokouksissa istumista. Kaikilla tavoilla voi vaikuttaa, sanoo puheenjohtaja Lauri Hietanen.

Teksti ja kuva: Espoon nuorisovaltuusto