Kesäseteli

Espoon kaupunki maksaa 300 euroa työnantajalle, joka on palkkaa espoolaisen nuoren töihin kesäsetelillä 1.5. - 30.9. välisenä aikana. Työpäiviä on oltava vähintään 10 ja työtunteja vähintään 50, joko yhtäjaksoisesti  tai useammassa jaksossa tehtynä. Työnantajana ei voi toimia yksityistalous, perhe tai yksityinen henkilö.

Kaikki vuoden 2020 kesäsetelit on jaettu. 

Koronaviruksen aiheuttama poikkeuksellinen tilanne herättää paljon kysymyksiä. Alla vastaukset kahteen kysytyimpään:

 1. Tässä poikkeustilanteessa työantajien on hyvä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa ilmoittaa nuorelle, jos työpaikka peruuntuu. Nuori voi silloin etsiä uuden kesätyöpaikan ja käyttää kesäsetelin siellä. Jos työpaikka vaihtuu, nuoren tulee ilmoittaa (Kesätyöpaikan tiedot -lomake) uuden kesätyöpaikan tiedot osoitteeseen nuoriso@espoo.fi. 
   
 2. Espoo ei ota kantaa työnantajan tai työntekijän velvollisuuksiin työsuhteeseen liittyen, esim. sitooko tehty työsopimus, onko töihin pakko mennä jne. Nämä ovat työntekijän ja työnantajan välisiä asioita. Jos nuori ei saa töitä, hänen tulisi palauttaa käyttämätön kesäseteli osoitteeseen:
  Espoon kaupunki / Nuorisopalvelut
  PL 37 02070, ESPOON KAUPUNKI

Vuonna 2020 kesäseteli on tarkoitettu kaikille vuosina 2001 - 2005 syntyneille espoolaisille nuorille.

 • Kesäseteleiden jako alkoi maanantaina 3. helmikuuta. 
 • Kesäseteleitä jaetaan Ohjaamotalon Starttipisteissä: 
  • Leppävaaran Starttipiste (Lintuvaarantie 2, katutaso) sekä
  • Ison Omenan Starttipiste (Ison Omenan palvelutori, Suomenlahdentie 1, 3. kerros)

Kesäseteliä hakiessa on jo oltava kesätyöpaikka. Nuoren tulee noutaa seteli henkilökohtaisesti. Mukana on oltava kuvallinen henkilöllisyystodistus sekä työnantajan allekirjoittama ja täyttämä Kesätyöpaikan tiedot -lomake tai vaihtoehtoisesti työsopimus, josta vastaavat tiedot löytyvät. Seteleitä myönnetään yksi / nuori.

Miniminettopalkka on 350 euroa 10 työpäivältä ja 50 työtunnilta. Jos töitä on tehty enemmän, tulee palkankin olla minimipalkkaa suurempi. Verot, sosiaali- ja eläkemaksut sekä lomakorvaukset on maksettava 350 euron miniminettopalkan päälle.

Ohjeet työnantajalle kesäsetelituen hakemiseen sähköisen järjestelmän kautta.

Kesäsetelin usein kysytyt kysymykset