Taavin muistipalvelukeskus

Hoiva-asumista muistisairaille ja palveluja kotona asumisen tueksi

Taavin muistipalvelukeskus sijaitsee viihtyisällä paikalla Mankkaalla osoitteessa Nauhakuja 2.

Muistipalvelukeskus tarjoaa asiakaslähtöisiä palveluja muistisairaille ja heidän omaisilleen. Talossa on 23 pitkäaikaisen ympärivuorokautisen tehostetun palveluasumisen asuntoa.  Lisäksi Taavin muistipalvelukeskuksessa on 21 asuntoa kotona asuville asiakkaille, jotka tarvitsevat  ympärivuorokautista hoitoa ja palvelua lyhytaikaisesti tai akuutisti.  

Asiakaslähtöisiä palveluja muistisairaille saman katon alla

  • Elämänmakuista ja yhteisöllistä elämää asiakkaille, heidän läheisilleen sekä palvelujen käyttäjille. Hoitaja on paikalla ympäri vuorokauden.

  • Ympärivuorokautista hoiva-asumista muistisairaille, jotka eivät runsaidenkaan tukitoimin pysty asumaan omassa kodissaan. Pitkäaikaista hoiva-asumista tarvitsevat muistisairaat ikäihmiset voivat asua muistipalvelukeskuksessa elämänsä loppuun asti. 

  • Kotona asuville muistisairaille järjestetään päivätoimintaa sekä ympärivuorokautista lyhytaikaishoivaa suunnitellusti ja akuuttiin tarpeeseen.

  • Puhelinpalvelua muistipalvelukeskuksen asiakkaille ja heidän läheisilleen.
    Muistineuvojan ja fysioterapeutin konsultaatiopalvelut.

  • Vertaistukiryhmätoimintaa muistisairaiden läheisille.

  • Vapaaehtoistyöntekijät ovat mukana tuomassa virkistystä ja harrastustoimintaa talon asiakkaille ja heidän läheisilleen.

  • Ympärivuorokautisen ja lyhytaikaisen hoivan tarve arvioidaan aina yksilöllisesti  Palvelutarpeen arvioinnista saa lisätietoja Seniorineuvonta Nestorista.

Ruokailu

Hoivakodissa tarjoillaan aamiainen, lounas päiväkahvi, päivällinen, iltapala ja yöpala. Ruoka on maukasta ja iäkkäiden ravitsemussuositusten mukaista.  

Taavin muistipalvelukeskuksen omavalvontasuunnitelma