”Kaikki pyörii valtuustotalolla” -tapahtuma kokosi järjestöt, kaupungin toimijat ja vaaliehdokkaat yhteen

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
25.2.2019 klo 14.40

Kaikki pyörii -tapahtuma järjestettiin 31.1.2019 jo viidennen kerran, ja näin eduskuntavaalien alla paikaksi valikoitui valtuustotalo. Tapahtuman taustalla on Espoon vammaispoliittinen ohjelma.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Markkula korosti avauspuheessaan kaupungin ja yhdistysten yhteistyötä ja kohtaamisten tärkeyttä.

Tarjolla oli lyhyitä tietoiskuja vammaisneuvoston, vammaisasiamiehen ja vammaispalvelujen toiminnasta. Lisäksi esille pääsivät monet mielenkiintoiset hankkeet:

  • Yhdessä Espoossa -hanke kehittää toimintaa erityistä tukea tarvitseville nuorille
  • VamO (Osallisuuden varmistaminen ja syrjäytymisen ehkäiseminen vammaissosiaalityön asiakasprosessissa) on kehittänyt erityisesti vammaisten lasten kuulemisen keinoja.
  • Kuljetukset 2019: Vammaisten ja vanhusten kuljetuspalvelut uudistuvat tänä vuonna, kun Länsi-Uudenmaan kulkukeskus aloittaa toimintansa. Kuljetuspalvelua suunnitellaan parhaillaan yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Tapahtumaa varten pystytetyllä Kuljetukset 2019-kyselypisteellä vierailtiinkin ahkerasti.
  • Kaikukortti: Kulttuuri kuuluu kaikille, mutta kaikilla ei tiukan taloudellisen tilanteen vuoksi ole rahaa pääsylippuihin. Kaikukortilla tiettyjen sosiaali- ja terveyspalvelujen asiakkaat voivat hankkia maksuttomia pääsylippuja esimerkiksi festivaaleille, teatteriin tai konsertteihin.
  • Tilaisuudessa esittäytyi myös Osallistuva Espoo -ohjelma ja Lasten ja nuorten hyvinvointityö.
  • Väylä ry:stä kuulimme toiminnanjohtajan ja työntekijän puheenvuoron. Yhdistys työllistää vaikeasti työllistyviä henkilöitä, kuten osatyökykyisiä tai kehitysvammaisia, työehtosopimusten mukaisilla sopimuksilla ja tarjoaa mm. kohtuuhintaista siivousapua yrityksille ja kotitalouksille.

Valtuustosalin lämpiössä esittäytyivät monet vammaisjärjestöt, seurakunnan diakoniatyö ja kaupungin toimijat. Musiikista vastasi Sakari Leppänen, joka viihdytti yleisöä soittamalla suomalaista poppia. Illan mittaan virkistäydyttiin Aivojumpalla. Tapahtumassa oli mahdollisuus ostaa myös huokuttelevia Ihanuuskaupan tuotteita.

Tapahtumassa käytiin myös vilkas keskustelu. Kantaa otettiin mm. asiakasmaksuihin, kuljetuspalvelujen järjestämiseen ja julkisuudessakin paljon esillä olleisiin asumispalveluihin: korostettiin helppokäyttöistä palautejärjestelmää, jossa voisi antaa palautteita myös nimettömänä, asiakkaiden, omaisten ja työntekijöiden osallistamista sekä valvontaa ja ennaltailmoittamattomia tarkastuskäyntejä.

Tapahtuma piti sisällään monia lämminhenkisiä kohtaamisia, joista osallistujat voivat iloita vielä jälkeenkinpäin. Ensi vuonna uudelleen!

Kaikki pyörii -tapahtuman avauspuheenvuoro valtuustosalissa

Tilaisuus avattiin valtuustosalissa.

Kaikki pyörii valtuustotalolla -tapahtuman esittelyständi

Esittelyständillä.

Kaikki pyörii valtuustotalolla -tilaisuus, aulanälkymä

Järjestöt esittäytyivät aulassa.