Lapsiperheiden sosiaali- ja terveyspalvelut kesän aikana

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
18.6.2020 klo 14.30

Äitiys- ja lastenneuvolat

Neuvolat ovat avoinna koko kesän. Äitiysneuvolat toimivat normaalisti. Avoneuvolaan tulee varata aika. Kaikkien ikäryhmien lapset, joille on suunniteltu yksilöllinen käynti, kutsutaan lastenneuvolan vastaanotolle.

Neuvolapalveluja etäyhteyksien välityksellä

Perhesosiaalityö

Ota yhteyttä, jos haluat apua ja neuvoja perheen arkeen, lapsen vuorokausirytmiin, syömiseen, nukkumiseen tai lapsen eri ikävaiheissa ilmeneviin kehityksellisiin haasteisiin. Tai jos haluat keskustella jonkun kanssa tai kysyä neuvoa vanhemmuuteen, parisuhteeseen, perhe-elämään tai lapsiisi liittyen.

  • Saat parhaiten meihin yhteyttä Pyydä apua -toiminnon kautta 
  • voit soittaa meille p. 09 816 23600 arkisin kello 8.30−15

Palvelemme pääasiassa puhelimitse. Perhesosiaalityön ja perheneuvolan yhdistetty ohjaus ja neuvonta

Lapsiperheiden perhetyö ja kotipalvelu

Lapsiperheiden perhetyön ja kotipalvelun palvelupuhelin p. 09 816 23600 on käytettävissäsi arkisin klo 8.30−15.

Perheneuvolat

Siirrämme asiakkaidemme palvelun mahdollisuuksien mukaan puhelimitse tai videoyhteydellä tapahtuvaksi. Samalla perheneuvolan ilmoittautumis- ja neuvontanumerot ovat tilapäisesti poissa käytöstä.

Lasten puhe- ja toimintaterapia sekä psykologipalvelut

Supistamme kiireetöntä toimintaa. Pidämme tapaamisia mahdollisimman paljon etätyövälineiden ja puhelimen välityksellä. Asiakkaat voivat olla yhteydessä omaan työntekijäänsä mahdollisen puhelin- tai etäohjauksen saamiseksi. Sovitusti käyntejä voi olla myös vastaanotolla. Koronaviruksen vaikutukset lasten kuntoutuspalvelujen toimintaan

Nettisivuiltamme löytyy vinkkejä kotiharjoitteluun

Lastenpsykiatrinen yksikkö

Lastenpsykiatrinen yksikkö pyrkii järjestämään asiakas- ja verkostotapaamiset puhelimitse ja videoyhteyksien välityksellä aina kun se on mahdollista. Arvioimme yksikössä toteutettavien tapaamisten tarvetta tilannekohtaisesti. Lastenpsykiatrinen yksikkö hyödyntää digitaalisia työvälineitä

Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto

Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon asioissa voit olla yhteydessä oman koulusi terveydenhoitajaan tai koulu- ja opiskeluterveydenhuollon keskitettyyn puhelinpalveluun p. 09 8166 1234 ma-to klo 8.30-15.30, pe 8.30-14. TerkkariChat palvelee ma-to klo 8.30-15.30, pe 8.30-14. 

TerkkariChatin löydät mm. Koululaiset ja opiskelijat -sivulta

Perheoikeudelliset palvelut

Kiireettömiä palveluja on normaalia vähemmän tarjolla, ja niitä siirretään mahdollisuuksien mukaan puhelinpalveluun ja etätyöskentelyyn. 

Lastenvalvojien puhelinneuvonta p. 09 816 277 11 palvelee arkisin klo 10−11. Lastenvalvojien elatusapuasioiden walk in -palvelu muuttuu toistaiseksi call in -palveluksi. Palvelemme numerossa 09 816 27711 maanantaisin klo 8.30-10.30. Kun soitatte puhelinnumeroon, valitkaa asiointinumero 5. 

Eron ensiapupiste

Eron ensiapupiste Ison Omenan palvelutorilla palvelee jälleen 24.8.2020 alkaen maanantaisin klo 15-18.

Lapsiperheiden ruoka-apu

Neuvontaa ja apua numerossa p. 09 816 45 000 arkisin klo 8–12. Yhteyttä voi ottaa matalalla kynnyksellä, jos on nälkä. Sosiaalihuollon työntekijät arvioivat ruoka-aputarpeen.  

Normaalisti toimivat palvelut

Lastensuojelu

Omatila: apua lähisuhde- ja perheväkivaltaan

Lue lisää