Suvelan ja Tuomarilan asukkaille tulossa terveysasemapalveluja palvelusetelillä

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
7.11.2019 klo 16.18

Oma Lääkärisi Espoontori -terveysaseman sopimus kaupungin kanssa päättyy 30.4.2020 Sen jälkeen palvelut järjestetään palvelusetelillä 1.5.2020−30.4.2025. Lisätietoja asukkaille on luvassa alkukeväällä 2020.

Suvelan ja Tuomarilan asukkaat ovat tällä hetkellä pääasiassa Oma Lääkärisi Espoontorin asiakkaita. Kun sopimuskausi päättyy vappuna 2020, kaupunki ei enää tee sopimusta yhden tietyn yksityisen terveyspalveluyrityksen kanssa, vaan tilalle tulee palveluseteli. Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti asiasta 30.10.2019.

Samat palvelut, sama hinta

Palveluseteliä käyttävät asiakkaat saavat samat palvelut ja maksavat käynneistään saman verran kuin kaupungin omien terveysasemien asiakkaat.

Espoolaiset voivat tälläkin hetkellä valita oman terveysasemansa. Palvelusetelistä tulee yksi vaihtoehto muiden joukossa.

Palveluseteli tukee ja täydentää kaupungin omien terveysasemien toimintaa

Samarian terveysaseman palvelut jatkuvat Espoon keskuksessa normaalisti. Palvelusetelimalli ei vaikuta kaupungin nykyiseen henkilöstöön eikä palvelussuhteisiin.

− Palvelusetelimalli tukee joustavasti Espoon omia terveysasemapalveluja. Tavoitteenamme on turvata asukkaille laadukkaat perusterveydenhuollon palvelut ja tarjota samalla lisää joustavuutta ja valinnan mahdollisuuksia”, terveyspalvelujen johtaja Sanna Svahn kertoo.

Asukkaille tulossa lisätietoa ja ohjeita alkukeväällä 2020

Palvelusetelimallin yksityiskohtien valmistelu pääsee nyt vauhtiin. Seuraavaksi määritellään ehdot, jotka mukaan haluavien terveyspalveluyritysten on täytettävä. Mukaan voivat ilmoittautua kaikki Espoon keskuksen alueella toimivat terveyspalveluyritykset, jotka täyttävät kaupungin määrittelemät ehdot.

Asukkaat saavat alkukeväällä 2020 tietoa siitä, miten he voivat valita palvelusetelimallissa mukana olevien yritysten ja kaupungin omien terveysasemien välillä.