Terveysasemien puhelinpalvelussa ruuhkaa - teemme kaikkemme tilanteen parantamiseksi

 • Jaa Facebookissa
 • Jaa Twitterissä
6.8.2020 klo 15.45

Päivitetty 7.9.

Tilannetieto ma 7.9.: Puhelinpalvelussa soitetaan 7.9. jätettyihin soittopyyntöihin. Näytteenottoaikoja saa täksi päiväksi. Käytämme puhelimessa myös ostopalvelua. Omaolo.fi -palvelussa voit tehdä itse oirearvion ja saat toimintaohjeet. Kiitos kärsivällisyydestä!

Espoon omien terveysasemien ajanvarausnumerossa ja koronalinjalla on ruuhkaa. Puhelinlinjoille tulee tällä hetkellä noin 2100 puhelua päivässä: näistä noin 600 koskee korona-asioita ja 1500 muita asioita. Puhelumäärä on noin 80 prosenttia suurempi kuin vastaavana aikana vuosi sitten.

Olemme erittäin pahoillamme ja pyydämme kärsivällisyyttä tässä poikkeuksellisessa tilanteessa. Teemme kaikkemme, että puhelinpalvelu saadaan toimimaan nopeammin.

Tee näin - korona-asiat:

 • Tee oirearvio osoitteessa Omaolo.fi. Saat vastaustesi perusteella oirearvion ja toimintaohjeet. 
 • Mikäli haluat asioida puhelimessa, soita koronalinjalle p. 09 816 34600 (ma-pe klo 7–18 ja la-su 9-15). Tekstiviestipalvelu kuulovammaisille, p. 040 639 3945. Soitathan linjalle vain yhden kerran. Soitamme sinulle takaisin samana tai seuraavana päivänä. Iltaisin soita Päivystysapuun, p. 116 117. Päivystysavun kautta pääset testiin Jorvin tai Meilahden näytteenottopisteeseen.
 • Pyrimme tuomaan toimintamalliin automatiikkaa, jotta pystymme hoitamaan puhelut nopeammin. Itsepalveluajanvaraus koronavirustestiin aukeaa tämänhetkisen tiedon mukaan ti 8.9.2020.
 • Koronavirustestiin on viime viikkoina hakeuduttu aiempaa enemmän. Näytteeseen pääsee tällä hetkellä samana tai viimeistään seuraavana päivänä. Espoossa näytteenoton järjestää HUSLAB. Näytteenottopisteitä sijaitsee tällä hetkellä Jorvissa, Matinkylässä, Otaniemessä sekä Leppävaarassa. 
 • Jos haluat perua koronanäytteenottoaikasi, lähetä sähköposti osoitteeseen perukoronanayte@hus.fi. Kerro viestissä nimesi, varaamasi aika ja puhelinnumerosi. Ethän lähetä sähköpostissa henkilötunnustasi.
 • Noudatathan varotoimia testiaikaa ja testitulosta odottaessa: pysy varmuuden vuoksi kotona ja vältä kontakteja siten kuin sinulla olisi koronavirustartunta. Myös negatiivisen testituloksen jälkeen kannattaa sairastaa kotona ja lähteä kauppaan vasta sitten, kun takana on yksi oireeton päivä.

Tee näin - muut asiat:

Jos mahdollista, ota juuri nyt yhteyttä vain kiireellisissä asioissa. Jos asiasi ei ole kiireellinen, toivomme että soitat myöhemmin, kun olemme saaneet tämänhetkisen ruuhkan purettua. Vinkkinä, että reseptien uusiminen onnistuu kätevästi Omakanta-palvelussa www.omakanta.fi. Myös apteekit voivat lähettää reseptin uusittavaksi.

Tällä hetkellä muihin kuin korona-asioihin liittyviä takaisinsoittoja voi joutua odottamaan muutamasta tunnista pariin vuorokauteen. Hoidamme takaisinsoittoja myös lauantaina ja sunnuntaina.

Muistutamme, että yksi soitto ajanvarausnumeroon riittää. Numerosi tallentuu järjestelmään ja soitamme sinulle takaisin. Toivomme, että soitat vain kerran, sillä useampi puhelu kuormittaa puhelinlinjoja entisestään.

 • Espoon terveysasemien ajanvaraus muissa kuin korona-asioissa, p. 09 816 34500 ma–pe klo 7–18. Tekstiviestipalvelu kuulovammaisille, p. 040 639 3945
 • Oma Lääkärisi Matinkylä, p. 09 855 4100 ma–pe klo 7–18. Tekstiviestipalvelu kuulovammaisille, p. 050 521 0553
 • Päivystysapu auttaa iltaisin ja viikonloppuisin, kun terveysasemat ovat kiinni, p. 116 117.

Lisätietoja koronavirustilanteesta Espoossa: espoo.fi/koronavirus