Vierailukielto vammaisten asumisyksiköihin päättyy

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
24.6.2020 klo 15.45

Espoon kaupunki purkaa kaupungin omiin vammaisten asumisyksiköihin asetetun vierailukiellon 25.6., mutta suosittelemme, että tapaamiset järjestetään edelleen ulkona turvavälistä huolehtien. 

Espoon kaupunki purkaa kaupungin omiin vammaisten asumisyksiköihin asetetun vierailukiellon 25.6.2020. Koska tartuntariski ei ole täysin ohi, tulee edelleen suosia ensisijaisesti etäyhteyksiä ja ulkona tapaamista turvavälein.

Espoon tartuntataudeista vastaavan lääkäri Topi Turusen mukaan Espoossa todetaan edelleen koronavirustartuntoja, mutta niiden määrä on vähentynyt olennaisesti huhti-toukokuun jälkeen. Tartuntojen määrä voi yhä lisääntyä, mutta toistaiseksi merkittävää nousua ei ole nähty.

Vierailulle vain terveenä

Vierailukielto asumisyksiköiden sisätiloihin on ollut voimassa toukokuun alusta. Asukkaat ovat voineet liikkua vapaasti yksikön ulkopuolella eli tapaamisia on toteutettu tähänkin asti esimerkiksi terassilla, ulkoillen tai läheisten kotona.

Kaupungissa arvioidaan, että tapaamiset voidaan tällä hetkellä järjestää tarvittaessa myös asumisyksiköiden sisätiloissa.

Turvallisen vierailun ohjeet

  • Sovi vierailusta ennakkoon asumisyksikön henkilökunnan kanssa.
  • Suosittelemme sopimaan tapaamiset asukkaidemme kanssa mieluiten ulkotiloihin. Olet tervetullut esimerkiksi kahville terassille tai yhteiselle kävelylle.
  • Mikäli tapaaminen kuitenkin sovitaan asumisyksikön sisälle, esimerkiksi huonon sään vuoksi, on vierailulla huolehdittava hyvästä käsihygieniasta heti yksikköön tultaessa, sekä pyrittävä säilyttämään turvavälit muihin asukkaisiin ja henkilökuntaan.
  • Vierailun aikana voidaan oleskella vain asukkaan omassa huoneessa.
  • Vierailun aikana asukkaan ja vierailijan välillä tulisi olla kahden metrin turvaväli. 
  • Vierailulle voi tulla turvallisesti, kunhan vierailija on täysin terve, eli hänellä ei ole lieviäkään hengitystie- tai vatsaoireita tai kuumetta.
  • Vierailulle ei voi tulla, jos vierailija on karanteenissa, karanteenin kaltaisissa oloissa tai eristyksessä ulkomaanmatkan, korona-altistumisen tai koronatartunnan vuoksi.
  • Henkilökunta ohjeistaa tarkemmin vierailun käytännöistä, ja henkilökunnan ohjeita on ehdottomasti noudatettava.

Toimenpiteitä arvioidaan jatkossakin epidemiatilanteen ja mahdollisen kansallisen ohjauksen mukaan.

Lue lisätietoa
Ohjeet koronaviruksen takia

LIITE

Päätös 24.6.2020: Vierailukiellon purkaminen sosiaali- ja terveydenhuollon ympärivuorokautisen hoidon toimintayksiköistä (pdf, 555 Kt)