Työ- ja oppimiskeskukset

Työ- ja oppimiskeskukset avataan asteittain ja hallitusti 1.6.2020 alkaen

Hallitus linjasi 4. toukokuuta toimenpiteistä, joilla koronarajoituksia puretaan. Linjauksen mukaan työ- ja oppimiskeskukset voidaan avata asteittain ja hallitusti 1.6.2020 alkaen. Laadimme ohjeistuksen avaamisen aikatauluista ja järjestelyistä. Avaamisessa otetaan huomioon asiakkaiden ja työntekijöiden turvallisuus, siivouksen kapasiteetti ja henkilöstön lomat.

Leppävaaran työ- ja oppimiskeskus

Armas Launiksen katu 9, 02650 Espoo. Tutustumiskäynti tiistaisin kello 12.30. Tutustumiskierroksia ei ole järjestetty koronatilanteen aikana. Tiedotamme, kun tutustumiskierroksia voidaan taas järjestää.
 • TIETIX- TIETOKONEPAJA. Kaikkea tietokoneen ohjelmoinnista kotisivujen rakentamiseen. Tietix- pajalla pääset tutustumaan alaan ja sinulla on mahdollisuus laajentaa ammattitaitoasi monipuolisesti.
 • KEITTIÖPAJA. Keittiöpaja mahdollistaa valmentautumista ammattikeittiötyöhön. Pajalla valmistetaan suurtalousruokaa ja toteutetaan cateringtoimintaa. Mahdollisuus suorittaa tutkinnon osa.
 • PAKKAAMO. Erilaisia kokoonpano-, purku- ja pakkaustehtäviä.
 • SIIVOUS JA PUHTAANAPITO. Valmentautumista ammattimaiseen siivous- ja puhtaanapitotyöhön.

Soukan työ- ja oppimiskeskus

Soukantie 13, 02360 Espoo. Tutustumiskäynti keskiviikkoisin kello 9.00. Tutustumiskäyntejä ei ole järjestetty koronatilanteen aikana. Tiedotamme, kun tutustumiskäyntejä voidaan taas järjestää.

 • PUU- JA PINTAKÄSITTELYPAJA Tilaisuus perehtyä monipuolisesti alan perusteisiin. Pajalta on mahdollisuus edetä jatkokoulutukseen, kysy lisää tutkinnon osan suorittamisesta.
 • REMONTTIPAJA Ohjausta monipuolisesti erilaisiin korjaus- ja remonttitöihin.

Suomenojan työ- ja oppimiskeskus

Niittyrinne 5, Espoo. Tutustumiskäynti maanantaisin kello 9.00. Tutustumiskäyntejä ei ole voitu järjestää koronatilanteen aikana. Tiedotamme, kun tutustumiskäyntejä voidaan taas järjestää.

 • PESULA. Ammattimainen pesulatoiminta tarjoaa hyvän mahdollisuuden tutustua ja harjoitella pesulan eri työvaiheita.
 • FILLARIPAJA. Pajalta saa hyödyllistä käytännön kokemusta polkupyörien huoltamisesta ja korjaamisesta.
 • KÄDENTAITOPAJA. Pajalla voit kehittää kädentaitoja, kierrätysosaamista ja luovaa ajattelua
 • KULJETUSPAJA. Pajalla hoidetaan oman tuotannon ja tilaaja-asiakkaiden kuljetuslogistiikka.
 • KAHVILA ETAPPI. Mahdollisuus tutustua keittiötyöhön pienemmässä kahvilassa.
 • SIIVOUS- JA PUHTAANAPITO. Pajalla opastetaan asiakkaita ammattimaiseen siivoustyöhön. Käytössä on ammattivälineistö ja tilat vaihtelevia.

Seniorikeskusten palvelut

Leppävaaran Elä ja asu -seniorikeskus, Säterinkatu 3, 02600 Espoo. Tutustumiskäynti maanantaisin kello 13.00. Tutustumiskäyntejä ei ole järjestetty koronatilanteen aikana. Tiedotamme, kun tutustumiskäyntejä voidaan taas järjestää.
Kauklahden Elä ja asu -seniorikeskus, Hansakartano 4, 02780 Espoo. Tutustumskäynnit sovitaan erikseen.
Viherlaakson muistipalvelukeskus (VILMU), Kuusiniemi 13, 02710 Espoo. Tutustumiskäynnit sovitaan erikseen.

 • PESULA. Palvelukeskusten asukkaiden liinavaate- ja pyykkihuoltoa.
 • HOIVATEHTÄVÄT. Avustavia tehtäviä ikäihmisten parissa.

Kysy lisää avoimista paikoista

Espoon kaupungilla on tarjolla monenlaisia työkokeilupaikkoja, kuntouttavan työtoiminnan paikkoja sekä palkkatuettuja tehtäviä. Paikan saaminen työ- ja oppimiskeskuksesta tai seniorikeskuksesta edellyttää TE-toimiston myöntämää oikeutta työkokeiluun, kuntouttavaan työtoimintaan tai palkkatukeen. Tarkista oman tilanteesi TE-toimistosta. 

Tanja Hakkarainen tanja.hakkarainen@espoo.fi
Sari Salo sari.salo@espoo.fi