Palkkatuki-, työkokeilu- ja kuntouttavan työtoiminnan paikat

Tarjoamme työkokeilupaikkoja, kuntouttavan työtoiminnan paikkoja ja palkkatuettuja tehtäviä. Paikan saaminen edellyttää, että:

 • hakija on espoolainen työtön työnhakija ja
 • hakijalla on oikeus TE-toimiston myöntämää oikeutta työkokeiluun, kuntouttavaan työtoimintaan tai palkkatukeen.

Alla on listattuna Espoon kaupungin tarjoamat paikat. Lisäksi käytettävissäsi on Espoon kaupungin ostopalveluyritysten paikat. Voit tiedustella vapaita paikkoja suoraan yhteyshenkilöiltä.

Espoon kaupungin paikat

Espoon kaupunki tarjoaa monenlaisia työtehtäviä Leppävaaran, Soukan ja Suomenojan työ- ja oppimiskeskuksissa. Lisäksi tarjoamme työtehtäviä espoolaisissa seniorikeskuksissa ikäihmisten parissa. Työskentely tapahtuu oman kiinnostuksen mukaisessa pajassa. Emme edellytä aiempaa työkokemusta, koulutusta tai ammattiosaamista. Ohjaamme, tuemme ja valmennamme sinua niin, että pääset etenemään meiltä työhön tai koulutukseen. Katso täältä missä Espoon kaupungin työ- ja oppimispaikat sijaitsevat ja mitä pajoja niissä on tarjolla.

________________________________________________________________________________________

Kuntoutussäätiö

Digipaja (Puustellinpolku 25 C-D, 00410 Helsinki)

Digipajassa on viihtyisä ilmapiiri, hyvä tunnelma ja rento tekemisen meininki. Oletpa digiosaajana vasta-alkaja tai taitaja, opit uusia taitoja ja kehität osaamistasi. Etenet oman kiinnostuksesi ja taitojesi mukaan.

Haluatko syventää osaamistasi tai opetella uusia taitoja? Kiinnostaako sinua esimerkiksi koodaus, kuva- ja tekstisisällön suunnitteleminen tai 3D-mallinnus? Pajassa toteutamme erilaisia yksilö- ja ryhmäprojekteja sekä toimeksiantoja ohjaajien tuella. Vuorovaikutus on luontevaa, keskustelut rönsyileviä ja ajatuksia herättäviä. Järjestämme myös toimintaa tukevia retkiä ja osallistumme erilaisiin tapahtumiin.

Säännöllinen toiminta kodin ulkopuolella tukee työkyvyn vahvistumista. Digipaja tarjoaa ohjatun ja kannustavan ympäristön kehittää oman elämänhallintaa ja lisätä valmiuksia tulevaisuuteen.

Tervetuloa tutustumaan toimintaamme maanantaisin klo 14! 

Yhteystiedot
Sähköposti: digipaja@kuntoutussaatio.fi
Puh. 044 7813 139
Verkkosivut: www.kuntoutussaatio.fi
Käyntiosoite: Puustellinpolku 25 C–D, Helsinki.

_____________________________________________________________________________

Live Palvelut

Leppävaaran toimipiste (Kiannonkatu 2, 02650 Espoo)
Avoin tutustumiskierros joka torstai klo 11.00. Kierroksella pääset tutustumaan kahvila- ja ravintolapalveluihin sekä kiinteistöhuoltopalveluihin.

Ruskeasuon toimipiste (Tenholantie 12, 00280 Helsinki)
Soita ja sovi tutustumiskäynti: Satu Vienola puh. 040 621 1918. Ruskeasuon toimipisteessä on seuraavat toiminnot:

 • Kahvilapalveluiden työtoiminta
  Kahvilapalveluiden toimintaympäristönä toimii Tenholantien kahvila Ruskeasuolla. Kahvilapalveluissa voi osallistua kaikkiin kahvilatyöntekijän työtehtäviin. Tehtäviin voi kuulua muun muassa asiakaspalvelua, kassatyöskentelyä, kahvilatuotteiden valmistusta, astiahuoltoa, kahvilan puhtaanapitoa sekä muita keittiötehtäviä.
 • Puhtaanapito- ja pesulapalvelut
  Työtehtävät sisältävät ylläpito- ja perussiivousta sekä pinta- ja tekstiilihuoltoa. Työkohteet sijaitsevat muun muassa Invalidisäätiön kiinteistöissä pääkaupunkiseudulla. Pesula sijaitsee Ruskeasuolla Tenholantien toimipaikassa. Pesulassa huolletaan liina- ja työvaatteita.
 • Kiinteistönhoito- ja saneerauspalveluiden työtoiminta
  Työtoimintajakso tutustuttaa kiinteistönhoitoalan työtehtäviin ja saneerausalaan liittyviin asiakastöihin. Kiinteistönhoidon ryhmässä työtehtäviin kuuluu muun muassa piensähkötöitä, kalusteiden huoltoa ja asennusta, muuttotöitä sekä kiinteistöjen pihatöitä. Saneerausryhmässä tehtäviin kuuluu muun muassa erilaisia pienremonttitöitä, kuten maalaus-, hionta-, tasoitus- ja paikkaustöitä.

Live Palvelut, Pasilan toimipiste, Kumpulantie 1 A 3 krs, 00520 Helsinki
Soita ja sovi tutustumiskäynti: tuotanto- ja kokoonpanotyön palvelupäällikkö Ari Rissanen puh.040 566 0968, työhönvalmentaja Marianna Koukkunen puh. 040 096 6714. Pasilan toimipisteessä on seuraavat toiminnot:

 • Kokoonpano- ja tuotantopalvelut
  Työtehtäviin kuuluu monipuolisesti erilaisia kokoonpano- ja pakkauspalveluiden alihankintatöitä yrityksille, logistiikkaan liittyviä tehtäviä sekä asiakaspalvelua. Jaksolla on mahdollista työskennellä myös muovituotannon tehtävien parissa, jolloin työtehtäviin voi sisältyä tuotteiden esivalmistusta, jälkikäsittelyä ja viimeistelyä.
 • Logistiikan palvelut
  Logistiikan palveluissa työskennellään aitojen logistiikan työtehtävien parissa. Toimintaympäristönä toimivat verkkokauppa, kuljetuspalvelut sekä varastopalvelut. Verkkokaupan työtehtävät liittyvät asiakaspalveluun, kuljetuspalveluissa tehtäviä ovat esimerkiksi erilaiset kuljetukset ja niiden valmistelut. Varastopalveluissa työtehtäviin kuuluu tavaran vastaanottaminen, keräily, säilytys ja lähetys sekä inventointi. Logistiikan palveluissa voidaan työskennellä myös erilaisissa pakkaus-, kokoonpano- ja tuotantotehtävissä sekä osallistua työlaitteiden huoltoon ja ylläpitoon liittyviin tehtäviin.
 • Aulapalvelut
  Työtehtäviin kuuluu vieraiden vastaanottoa ja opastamista, postin käsittelyä, asiakaspalvelutehtäviä sekä avustavia toimistotöitä.

_____________________________________________________________________________________________

Omnian nuorten työpajat

Lisätietoa:https://www.omnia.fi/hae-oppimaan/nuorten-tyopajatoiminta
Tee hakemus:https://omnia.walmu.fi/ilmoittautuminen/ilmoittaudu.php

Omnian työpajat tarjoavat työkokeilua ja kuntouttavaa työtoimintaa 17-28 -vuotiaille espoolaisille, kauniaislaisille ja kirkkonummelaisilla nuorille. Pajojen toiminta on keskitetty Espoon Viherlaaksoon, mutta toimintaa on myös Kirkkonummella ja Finnsissä (Kauklahti). Pajoilta saat valmiuksia siirtyä koulutukseen tai töihin. Pajajakson aikana ehdit miettiä tulevaisuuden suunnitelmiasi ja saat tukea suunnitelmien toteuttamiseen. Pääset asettamaan itsellesi tavoitteita yhdessä pajojen työntekijöiden kanssa. Omnian pajat:

 • Audiovisuaalinen paja
 • Sisustuspaja
 • Tekstiilipaja
 • Puu- ja verhoilupaja
 • Kuljetuspaja
 • Autopaja
 • Taidepaja (Kirkkonummi)
 • Valmentava paja (Finns)

Kuusiniemen työpajoilla järjestetään kaikille avoin tutustumiskierros joka tiistai klo 13.00.
Osoite: Kuusiniemi 10, Espoo.

Valmentavan pajan tutustumiskierroksia järjestetään PARILLISTEN viikkojen tiistai-iltapäivisin klo 14-15.
Ilmoittaudu etukäteen joko viestillä tai sähköpostilla satu.valle(at)omnia.fi tai puh. 040 126 7616.
Osoite: Finnsinmäki 6, Espoo.

Kirkkonummella sijaitsevalla Taidepajalla ei ole säännöllisiä tutustumiskierroksia, mutta vierailuja järjestetään sovitusti. Tiedustelut tekstiviestillä tai sähköpostilla 040-1267616, satu.valle(at)omnia.fi

_____________________________________________________________________________________________

Kierrätyskeskus

Kierrätyskeskus Nihtisilta, Kutojantie 3, 02630 Espoo
Tiedustelut:ma-pe klo 10.00-12.00 puh. 0400 348 134
Lisätietoa:http://www.kierratyskeskus.fi/tietoa_meista/toihin_kierratyskeskukseen

Kierrätyskeskuksessa voit tutustua kaupan alan ja logistiikan tehtäviin sekä kiertotalouteen. Kierrätyskeskuksessa on mahdollista suorittaa ammattitutkintojen osia logistiikka-alan ja liiketalouden perustutkinnoista (asiakaspalvelu) työskentelemällä meillä työkokeilussa tai palkkatuetussa työsuhteessa. Lisäksi tarjoamme talon sisäisiä koulutuksia sekä henkilökohtaista työhönvalmennusta. Lisätietoa Kierrätyskeskuksesta ja tehtävistä saat verkkosivuilta, jossa voit jättää avoimen työhakemuksen. Työkokeilusta on mahdollista edetä palkkatuettuun työhön, mikäli TE-toimisto puoltaa palkkatuen myöntämistä.

 • Myymälätehtävät:kassa, asiakaspalvelu, huonekalu-, elektroniikka-, rakennusosamyynti, varasto ja hyllytys sekä tavaran vastaanottotehtävät.
 • Siivous: myymälän ja henkilökuntatilojen siisteydestä huolehtiminen.
 • Lajittelu: vaatelajittelu, kirjalajittelu, pientavaralajittelu
 • Elektroniikkaverstas:lahjoitettujen sähkölaitteiden tarkistaminen ja tarvittaessa korjaaminen, edellyttää sähköalan koulutusta tai sähkötyöturvallisuuskorttia (SFS6002)
 • Polkupyöräverstas:käytettyjen pyörien huolto ja kunnostus. Hakijoilta toivotaan taustaa teknisiltä/mekaanisilta aloilta.
 • Uudisverstaat: Näprä-kädentaitopalvelut, ompelu, puutyöt

Kierrätyskeskus Suomenoja,Rusthollarinkatu 1, 02270 Espoo

 • Kassa- ja asiakaspalvelu, myös hinnoittelu ja hyllytys pientavaroissa.
 • Myynti:elektroniikkamyynti, pukineet ja kodintekstiilit
 • Siivous
 • Varasto
 • Lajittelu

_____________________________________________________________________________________________

Edistia Työelämä

Edistia Kilo, Kilonkartanontie 3, 02610 Espoo, www.edistia.fi
Lisäksi toimipiste Soukassa (Hanikan virkistyskeskus).
Tutustumiskäynnit tiistaisin kello 9.00.
Tiedustelut: työvalmennusjohtaja Pia Furu, puh.044 522 4571, pia.furu@edistia.fi

Kuntouttavassa työtoiminnassa päivitetään osaamista ja pohditaan tulevaisuuden suunnitelmia työvalmennuksen keinoin samalla, kun toimitaan monipuolisissa työtoimintatehtävissä. Voi toimia useammassakin tehtävässä henkilökohtaisesti räätälöidyn suunnitelman mukaan. Työpajoilla vapaita paikkoja vapautuu viikottain. Kuntouttavan työtoiminnan pajat:

 • Elektroniikan purku, pakkaus ja kokoonpano
  Puretaan, lajitellaan ja kierrätetään kodin ja toimiston sähkölaitteita. Sähkö- tai metallikomponenttien kokoonpanoa sekä erilaisten asennussarjojen ja pientavaroiden pakkausta.

 • Sote -paja
  Sosiaali- ja terveysalaan perehtyvä työvalmennus, avustavia tehtäviä vanhusten, mielenterveyskuntoutujien, lasten ja muiden asiakasryhmien parissa sekä alaan liittyvät tutustumiskäynnit ja koulutus.

 • Kiinteistöhuolto
  Remontti- ja kiinteistöhuollon tehtäviä, puutuotteiden kunnostusta ja korjausta.

 • Fillarihuolto
  Polkupyörien kokoamista ja huoltoa.

 • Tekstiili ja kädentaidot
  Opetellaan ompelu- ja käsitöitä kierrätysmateriaalia käyttäen pajan omaan myyntiin sekä tehdään asiakastilaustöitä. Lisäksi alihankintatyönä on erilaisia kokoonpano- ja pakkaustöitä.

 • ALKU (alihankinta ja kulttuuri)
  ALKU-työpaja on tarkoitettu naisille, joiden äidinkieli on muu kuin suomi. Ryhmässä tehdään kädentaidon ja pakkaustöitä sekä opiskellaan suomen kieltä. Työskentely ma–to klo 10.00 – 14.00

 • Keittiötehtävät
  kahvila- ja keittiötehtäviä

 • Puhtaanapito- ja pyykinhuoltotehtävät
  puhtaanapitotehtäviä ja kevyttä pyykkihuoltoa.

 • Digitehtävät
  Digitehtäviä ovat mm. ajanvarausjärjestelmän suunnittelu ja ylläpito, pelisuunnittelu, nettisivujen päivitys, valokuvaus, koodaus, somen ylläpito yms

 • Aulapalvelu/vahtimestari
  Asiakaspalvelu, kokouspalvelut, avainten luovutus, ajanvarausjärjestelmän suunnittelu ja ylläpito, nettisivujen päivitys yms

 • Nuortenpaja
  Nuortenpajalla harjoitellaan vaihtelevien työtehtävien (aula, digi, fillari, pakkaus, puhtaanapito) lisäksi sosiaalisten taitojen vahvistamista ja arjen- ja stressinhallintataitoja.
  Tutustumiskäyntejä työpaikoille ja oppilaitoksiin. Sopii nuorelle, joka ei oikein vielä tiedä mitä haluaisi.
  Työaika 10.00-14.00 ja työpäiviä 3-4 päivää viikossa.

Lisäksi tarjoamme työkokeilupaikkoja. Tarjoamme apuohjaajan tehtäviä kiinteistöhuoltoryhmässä (tuotanto- ja huoltopaja), puhtaanapito- ja pyykinhuoltotehtävissä (palvelutyöpaja) ja kädentaitopajalla. Apuohjaaja toimii työpajasta vastaavan valmentajan apuna töiden järjestelyssä, opastamisessa ja tekemisessä. Työ alkaa ensin työkokeiluna 1-6 kk ja mahdollisesti palkkatuetusti 3-12 kk, jos TE-toimistolta saadaan palkkatukea. Etua on hyvistä sosiaalisista taidoista, tiimitaidoista ja työpajan toimialan osaamisesta. Kiinteistöhuoltoryhmässä ajokortti (B) on eduksi. Palvelutyöpajalla hygieniapassista ja koulutuksesta/kokemuksesta on hyötyä.

_____________________________________________________________________________________________

Kontti-kierrätystavaratalo (SPR)

Nimismiehenpelto 6, Muurala, Espoo
Hakemukset:rekry.espoonkontti@punainenristi.fi
Tiedustelut: Henkilöstökoordinaattori Tarja Parviainen, puh. 040 580 1419
Nettisivut:https://kontti.punainenristi.fi/espoo

Tehtäviin aloitus työkokeilulla (kesto 2 kk), jota pyritään jatkamaan palkkatuettuna työsuhteena (palkkatuki 100% / 65%). Työaika 30 - 31 tuntia viikossa työkokeilussa. Kaksivuorotyö, eli välillä on työtä myös iltaisin sekä viikonloppuisin kaupan aukioloaikojen mukaan.

 • Kuljettaja
 • Huonekalulogistiikkatyöntekijä
  Tehtäviä: huonekalujen vastaanotto, tarkistus, purkaminen/kasaaminen, kuljetus pakettiautolla, asiakaspalvelutehtävät (välillä myös myymälässä, kun ei ajoa)
 • Kassatyöntekijä
  Tehtäviä: asiakaspalvelu kassalla
 • Asiakaspalvelu-/ajojärjestelytyöntekijä
  Tehtäviä: asiakaspalvelu puhelimessa, ajojärjestelytehtävät tietokoneella, asiakkaiden ohjaus ja palvelu asiakaspalvelupisteessä
 • Osastotyöntekijä
  Tehtäviä: tuotteiden tarkastaminen, hinnan määrittely ja hintalappujen laittaminen, tuotteiden esillepano myymälässä omalla osastolla, osaston hoito, asiakaspalvelu omalla osastolla
 • Tavarankäsitteiljä
  Tehtäviä: lahjoitustavaran lajittelu, silitys, tarkastus, huolittelu/puhdistus, myyntikuntoon laittaminen
 • Siistijä
  Tehtävät: siivous myymälässä

Järjestämme työntekijöille myös erilaisia koulutuksia (asiakaspalvelu, trukkikortti, ensiapu, alkusammutus, atk-kurssit) harjoittelu- tai työllistämisjaksojen aikana. Lisäksi kartoitamme mahdollisuudet jatkotyöllistymiseen, ja kun teet työsi hyvin, markkinoimme Sinua eteenpäin yritysverkostomme kautta. Esimerkiksi Merkonomin tutkinnon opiskelu työn ohessa on kanssamme mahdollista näyttötutkintoperusteisesti. Käytännössä tämä tarkoittaa oppimista työn ohessa ilman koulussa istumista.