Puuttuuko osaamisestasi terävä kärki? Hävisikö ala kokonaan alta? Vai ovatko työn hakemisen taidot ruosteessa?

Työelämä ja maailma muuttuvat jo sitä tahtia, että oman osaamisen ylläpito voi aika ajoin tuntua kokopäiväiseltä työltä. Nuoremmat sukupolvet ehtivät työelämänsä aikana kouluttautua useampaankin ammattiin. Myös yhden ja saman ammatin sisällä työvälineet, tekniikat ja osaaminen päivittyvät huimaa vauhtia.

Osaamisen päivittämiseen löytyy yliopiston ja ammattikorkeakoulujen perus- ja lisätutkintojen lisäksi muitakin vaihtoehtoja. Usein jo lyhyt päivittävä koulutus tai kurssi voi ratkaista työllistymisesi ja erottaa sinut muista hakijoista. Esim. jonkin uuden perusammattiisi liittyvän digitaalisen välineen hallinta. Vaikkapa digimarkkinoinnin työkalut tai CRM-järjestelmäosaaminen, Lean-menetelmien hallinta, fasilitointitaidot, palvelumuotoiluosaaminen, projekti-sertifikaatti, ketterien kehitysmenetelmien hallinta…

Korko-hankkeessa toimii vaihtuvia teemaryhmiä, joissa saat vinkkejä itseopiskeluun ja lyhyen katsauksen johonkin uuteen teemaan, joko hankkeeseen osallistuvan henkilön, tai ulkopuolisen luennoitsijan tai yrityksen avulla.

Korko ei kuitenkaan ole ratkaisu uuden taidon oppimiseen, siihen tarvitset sekä itseopiskelua, että muuta koulutustarjontaa. Tältä sivulta löydät vinkkejä osaamisesi päivittämiseen, sekä tietoa koulutustarjonnasta.