Toimistosihteeri

Olen toimistosihteeri Marja Natri. Työskentelen sosiaali- ja terveystoimen esikunnan palveluyksikössä.

Tehtäviini kuuluu terveysasematoiminnan johtavan ylilääkärin sihteerin tehtävät ja toimin tiiminvetäjänä eri puolella Espoota, terveysasemilla ja suun terveydenhuollossa työskenteleville toimistosihteereille, joita tällä hetkellä tiimissäni on seitsemän.

Tulin Espoon kaupungin palvelukseen lähes 30 vuotta sitten.  Ensimmäinen tehtäväni Espoossa oli päivähoidossa, tarkemmin leikkitoiminnassa. 

Kouluttauduin 90 -luvun puolessa välissä työn ohella merkonomiksi ja siirryin toimistotehtäviin. Ensin taloushallintoon ja sitä kautta muutaman mutkan ja organisaatiouudistuksen kautta nykyiseen tehtävääni.

Työn monipuolisuus on rikkaus.  Haasteet, joita työ ja toimenkuva ajoittain asettavat,  motivoivat. En voisi kuvitella tekeväni työtä, jossa jokainen päivä olisi samanlainen.Työni vaatii jatkuvaa tiedon hankkimista ja taidon ylläpitämistä. Toimistosihteeri on usein se henkilö, ”jolta kysytään, jollei tiedetä”.  Ja toimistosihteerihän tietää!

Kuten jo mainitsinkin työn monipuolisuus on se juttu.  Näiden lähes kolmenkymmenen palvelusvuoden aikana olen myös onnistunut luomaan hyvä verkoston työskennellessäni eri yksiköissä ja ennen kaikkea erilaisissa tehtävissä.  Verkosto helpottaa asioiden selvittämistä ja neuvojen kysymistä.

Valokuva toimistosihteeri Marja Natrista työpöytänsä ääressä.
Toimistosihteeri Marja Natri