Lähihoitaja kotihoidossa

Tervetuloa töihin Espoon kotihoitoon. Asiakkaitamme ovat kaikenikäiset espoolaiset. Tehtävämme on tukea asiakkaan omatoimista selviytymistä kotona. Kuntouttava hoito pohjaa palvelutarpeen arvioinnin perusteella tehtyyn hoito- ja palvelusuunnitelmaan.

Lähihoitaja Sara Thomasson, Espoon kotihoito

Valokuva Sara ThomassonistaTyöskentelen Espoon kotihoidossa Espoonlahden alueella lähihoitajana. Aloitin työt Espoonlahdessa kaksi vuotta sitten ja olen viihtynyt työssäni erittäin hyvin. Minulla on ihanat työkaverit, jotka välittävät sekä asiakkaistamme ja toisistaan. Työkaverini ovat mahtavia.

Vaikka työ on itsenäistä ja kentällä työskentelemme yksin, työkavereilta saa kentälläkin tukea ja he auttavat, jos apua tarvitsee. Tiimissämme on hyvä yhteishenki ja vahva moniammatillinen osaaminen.

Espoon kotihoidossa välitämme asiakkaistamme. Yritämme yhdessä auttaa asiakkaitamme niin, että he saavat asua turvallisesti kotonaan ja elää ihanaa vanhuutta. Olemme kotihoidossa asiakkaitamme varten.

Ennen kotihoitoon tuloani työskentelin erilaisissa hoivakodeissa. Siellä kuulin usein asiakkaan kertovan, miten hän kaipasi omaan kotiin. Vaikka olisi miten muistamattomasta asiakkaasta kyse, ainut paikka minne hän halusi mennä, oli oma koti. Halusin nähdä sen kotiympäristön ja olla osaltani auttamassa, jotta ihminen saisi vanheta ja elää turvallisesti omassa kodissaan.

Kotihoidossa haasteita riittää, niin kuin jokaisessa työpaikassa. On paljon kehitettävää ja paljon tulee myös muutoksia. Siksi on tärkeä, että työpaikassani osataan ja voidaan keskustella, pohtia ja hakea yhdessä ratkaisuja haasteisiin.

On paljon asioita, joita jo osaan, mutta on myös paljon uutta opittavaa. Haasteita löytyy joka nurkan takaa. Päivät voivat välillä olla todella raskaita, mutta hyvällä elämänasenteella jaksaa vaikka mitä. Pitää löytää ja nähdä päivästä myös ne hyvät asiat.

On ihanaa kuulla asiakkaan kiittävän minua siitä, että kävin tekemässä työni. Tuntuu hyvältä tehdä työtä, joka on toiselle ihmiselle merkityksellistä.