Opettajille tarjotaan monipuolisesti mahdollisuuksia kehittää ja kehittyä Espoossa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
30.9.2019 klo 12.00

Espoon päiväkodeissa, kouluissa ja lukioissa on yhteensä noin 3 800 opettajaa. Kaupungissa panostetaan opettajien osaamiseen ja kokeillaan rohkeasti uutta! 

Opettajia työskentelee Espoossa niin varhaiskasvatuksessa, perusopetuksessa kuin lukiokoulutuksessakin. Työnkuva ja työpäivien sisällöt vaihtelevat, mutta työn keskiössä säilyvät oppijoiden iästä huolimatta kasvattaminen ja opettaminen. 

Yhteensä kaupungilla on töissä noin 3 800 opettajaa. Suurimpina ryhminä ovat perusopetuksessa työskentelevät luokanopettajat sekä varhaiskasvatuksen opettajat, joita kumpiakin on Espoossa yli 900. Lisäksi kouluissa ja lukioissa työskentelee esimerkiksi aineenopettajia, erityisopettajia, erityisluokanopettajia sekä kieli- ja kulttuuriryhmien opettajia. 

Suuri työnantaja tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia 

Isona työnantajana Espoo tarjoaa opettajille mahdollisuuksia toimia erilaisissa tehtävissä sekä kehittää osaamistaan. Opettajille on tarjolla koulutuksia ja tukea niin kaupunkitasoisesti kuin omalla koululla. 

Edelläkävijäkaupungissa kokeillaan rohkeasti uutta niin henkilöstön osaamisen vahvistamisessa kuin opetuksen kehittämisen saralla. Lukioiden, koulujen ja päiväkotien henkilökuntaa kannustetaan hyödyntämään omaa osaamistaan monipuolisesti työssä.  

Työtä tehdään myös verkostomaisesti, jolloin opettajilla on mahdollisuus tavata kollegoitaan eri kouluista ja oppia yhdessä uutta. Uusille opettajille järjestetään myös vertaisryhmämentorointia, jossa uudet ja uudehkot opettajat voivat jakaa kokemuksiaan. 

Lisää aiheesta: 

Opettajat Piia Horko ja Teemu Lämsä kertovat, että oppilaiden oivallukset innostavat ja opettaja oppii itsekin jatkuvasti "Opettaja opettaa, kohtaa ja kasvattaa".

Keväällä ryhmä rehtoreita syvensi vuorovaikutustaitojaan tallilla, kouluttajanaan espoolaisrehtori ja sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaaja Ritva Mickelsson.  "Hevonen harjaannuttaa vuorovaikutuksessa"

Opetusta kehittäneet opettajat Lauri Hellstén ja Piia Pelander saivat palkinnon Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiöltä "Espoolaisopettajat palkittiin innostavasta ja tasokkaasta matematiikan opetuksesta"

Tällä viikolla vietetään kansainvälistä opettajien päivää 5. lokakuuta. Uutisoimme ja päivitämme sosiaalisessa mediassa opettajiin ja opettajuuteen liittyvistä aiheista.