Vuoden luontokuvat 2020 -näyttely Villa Elfvikissä

Aika

23.6.2021 klo 06.00

Paikka

Villa Elfvik / Lintutorni

Elfvikintie 4, 02600 Espoo

Katso sijainti kartalla(ulkoinen linkki)

Järjestäjä

Espoon kaupunki

Hinta

Vapaapääsy

Tapahtuman nettisivut

espoo.fi(ulkoinen linkki)

Lisätiedot

Villa Elfvikin luontotalo

Vuoden luontokuvat -näyttely kertoo suomalaisen luonnon moni-ilmeisyydestä, sen näkymistä ja tapahtumista sekä kuvaajien luonnossa kokemista elämyksistä ja oivalluksista.

Näyttelyssä on esillä 36 Vuoden Luontokuva 2020 -kilpailussa palkittua kuvaa. Jokaisesta kilpailusarjasta on mukana kolme palkittua ja kunniamaininnan saaneet kuvat. Mukana on luonnollisesti myös vuoden Luontokuvaksi valittu Petri Pietiläisen kuva Rakentaja. Tuomaristo luonnehti kuvaa haarapääskystä klassiseksi lintukuvaksi tuoreella otteella.

Vuoden Luontokuva -kilpailuun osallistui vuonna 2020 yli 15 000 valokuvaa. Suurin osa niistä kilpaili aiheittain seitsemässä eri sarjassa: Kasvit ja sienet, Linnut, Maisemat, Nisäkkäät, Muut eläimet, Sommittelu ja muoto sekä Luonto ja ihminen. Nuorille oli oma sarja. Kuvia sai käsitellä vain hyvin maltillisesti. Näiden sarjojen voittajakuvista tuomaristo valitsi koko kilpailun voittajan.

Lisäksi kilpailussa oli erikoissarja Vapaa ja luova, jossa kuvia sai käsitellä jonkin verran vapaammin. Facebook-yleisö valitsi suosikikseen sarjassa kilpailleen espoolaisen Susanna Alavan kuvan Maaginen valo. Näyttelyssä on myös kolmen muun espoolaisen kuvaajan kuvia.

Vuoden luontokuvat 2020 -näyttely on esillä Villa Elfvikin luontotalon vaihtuvien näyttelyiden tilassa, Elfvikintie 4, Laajalahti, Espoo. Sisäänpääsy luontotaloon ja Vuoden Luontokuvat 2020 -näyttelyyn on maksuton.

Luontotalo on avoinna ma-pe klo 9-16 ja la-su klo 10–16, juhannusaattona 25.6. suljettu. Café Elfvik on avoinna viikonloppuisin talon aukioloaikoina.

  • Laajalahti
  • Leppävaara
  • luonto
  • asuminen
  • näyttelyt
  • ympäristö
  • taidegalleriat