Ikääntyneiden koronarokotukset Espoossa – ajanvaraus avattu

Julkaistu: 26.1.2021 10.34Päivitetty: 11.2.2021 7.39

Koronarokotusajanvarauspalvelu koronarokotusaika.fi on avattu tänään. Ajanvarauspalvelun on tuottanut HUS. Rokotusaikoja voi varata myös Espoon kaupungin koronarokotusajanvarausnumerosta p. 09 816 34800.

Iäkkäät henkilöt kutsutaan rokotuksiin porrastetusti, sillä ikäluokat ovat suuria ja rokotteita on tarjolla aluksi vain rajattu määrä. Ensimmäisenä ajan koronarokotukseen voivat varata tänä vuonna 85 vuotta täyttävät ja tätä vanhemmat asukkaat (eli vuonna 1936 tai aiemmin syntyneet) sekä heidän omaishoitajansa ja yli 65-vuotiaat samassa taloudessa asuvat.

  • sähköisestä ajanvarausjärjestelmästä koronarokotusaika.fi(ulkoinen linkki).
    • Aikoja avataan sitä mukaa, kun uusi rokote-erä on käytettävissä. Jos aikoja ei ole tarjolla, kokeile uudelleen seuraavana päivänä.
    • Alkuvaiheessa voi varata ajan ensimmäisen rokoteannoksen antamiseen. Ajanvaraus toisen rokoteannoksen antamiseen varataan ensimmäisen rokotuksen yhteydessä. Myöhemmässä vaiheessa palvelussa voi varata ajat suoraan molemmille rokotuskerroille.
  • soittamalla numeroon 09 816 34800 (ma-pe klo 8-18).
    • Omaishoitajat ja samassa taloudessa asuvat yli 65-vuotiaat henkilöt voivat toistaiseksi varata ajan vain puhelimitse.

Mikäli et kuulu edellä mainittuihin ryhmiin, pyydämme, että et vielä soittasi ajanvarausnumeroon, jotta se ei ruuhkautuisi, vaan malttaisit odottaa vuoroasi.

Rokotukset järjestetään Tapiolan terveysasemalla (os. Ahertajantie 2).

Espoon kaupunki lähettää postitse kotiin infokirjeen rokotusten alkamisesta ja ohjeet ajanvaraukseen kaikille tänä vuonna 70 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille kuntalaisille. Ensimmäisenä kutsukirjeet on lähetetty tänä vuonna 85 vuotta täyttäville ja tätä vanhemmille. Kirjeet on lähetetty postitse ja Posti on arvioinut kirjeiden olevan perillä kotitalouksissa keskiviikkona 27.1. Seuraavaksi rokotukseen kutsutaan vuorollaan 80-84 vuotiaat, sitten 75-79 vuotiaat ja tämän jälkeen 70-74 vuotiaat.

Rokotuksia jatketaan sitä mukaa kun rokotteita saadaan Espooseen. Rokotusten eteneminen Espoossa riippuu siitä, miten eri rokotteet saavat myyntiluvan ja kuinka nopeasti lääkeyhtiöt pystyvät tuottamaan rokotteita sekä kuinka nopeasti rokotteita saadaan Suomeen.

- Koronarokotteiden saatavuuden epävarmuus vaikeuttaa rokotusten toteuttamista ja tarkempien aikataulujen tiedottamista. Toivomme, että saamme mahdollisimman pian uusia rokotteita Suomeen ja Espooseen, jolloin voimme kutsua seuraavia ikäryhmiä rokotuksiin, kertoo perusturvajohtaja Sanna Svahn.

Hoivakotien asukkaat saavat rokotuksen hoivakodeissa. Kotihoidon asiakkaat saavat rokotuksen nopeimmin rokotuspisteessä, sillä tällä hetkellä rokotetaan rokotteella, joka vaatii kylmäsäilytystä. Jos rokotuspisteeseen saapuminen ei ole mahdollista, kotihoidon asiakkaat rokotetaan myöhemmin kotihoidon käynneillä. Tiedotamme kotona tapahtuvista rokotuksista myöhemmin, kun saatavilla on kotirokotukseen sopivia rokotteita.

Koronarokotuksista tiedotetaan osoitteessa espoo.fi/koronarokotus(ulkoinen linkki).

  • Koronavirus